Trendy ve špercích 2022 ? Prozradíme vám, co je v módě!

Najít módní šperky ze zlata a stříbra je další výzvou, neboť samotný koncept módy je rozmarný jako mladá dáma. Některé doplňky zůstávají oblíbené desítky let, jiné najdou svoji chvíli slávy a na dlouhá léta mizí. Co zůstává v poptávce, je luxus drahých kovů s kameny, které byly naučeny dát jakoukoli formu, aby vyhovovaly trendům a měnícímu se vkusu sofistikovaných kupců.

V tomto článku budeme analyzovat, jaké šperky jsou nyní v módě, a to, které z nich lze koupit za nejatraktivnější ceny.

Aktuální trendy ve špercích: jak kombinovat různé produkty?

Navzdory vrcholícímu jaru už módní experti vytvářejí předpovědi na zbytek roku, aby odpovídaly lesklým časopisům. Není mnoho zavedených trendů, ale mezi nimi je několik zajímavých bodů, které jistě stojí za pozornost:

  • Minimalismus – výrobky bez vložek vzrušují mysli módních nadšenců na celém světě již několik let a je nepravděpodobné, že by láska k přísným geometrickým liniím v blízké budoucnosti prošla, zejména věnujte pozornost výrobkům s jedinečnými rytinami, například souřadnicemi oblíbené místo nebo iniciály.
  • Gem power and Shades štyl – zkuste nosit perlové náušnice pro ležérní vzhled, i když máte do práce na sobě oversized mikinu s kapucí. Pozornost ostatních je zaručena.
  • Objem je opět aktuální – zpestřete svou sbírku něčím nekompromisně extravagantním. Pro takový odvážný krok jsou turbanové náušnice jako stvořené.
  • Nebojte se ukázat jemnou povahu – prsten s topasem o vás díky nebesky modrému odstínu kamínků řekne jasněji než jakákoli slova.
  • Udělejte náramek masivnějším – z kategorie slavnostních šperků k večerním šatům se postupně vystěhují tuhé modely.
  • Vrstvení ve stylu boho zasáhlo i šperkařský svět – spojením dvou řetízků různých délek můžete získat nečekaný efekt.

Pokud jde o kombinace, zde odborníci doporučují dodržovat obecná pravidla:

  • Pokuste se vybrat produkty, ne-li jeden, pak co nejpodobnější styl. Podobné pravidlo platí pro techniky tkaní řetízků a náramků.
  • Nezapomeňte na „sobecké“ kameny. Diamant je považován za univerzálního společníka, což nelze říci o smaragdu a safíru, které nesnášejí konkurenci.
  • Pamatujte na harmonii tří produktů – abyste nevypadali jako „vánoční stromek“, nasaďte si maximálně 2-3 ozdoby v soupravě, jinak bude efekt opačný.
  • Pokud si vyberete náušnice, podívejte se, jak vypadají s vaším obličejem – móda pro jasný styl zmizí, ale neúspěšný nákup zůstane.
  • Prsteny, náramky, řetízky - vše se vybírá nejdříve podle individuální velikosti a teprve poté se vyplatí hodnotit estetické kvality.

V opačném případě neexistují žádná omezení výběru. Koneckonců, budoucí majitel šperku má plné právo koupit si to, co považuje za nejlepší volbu pro sebe, navzdory trendům kolem.

Módní šperky kolem krku: co nosit v roce 2022?

Nová sezóna přinesla různé zlaté modely a mezi hity vyniká šňůrový řetízek. Obvykle se označují jako čistě ženské možnosti, ačkoli masivní tkaní ve zkroucené textuře se zřídka kombinuje s elegantními přívěsky. Pro ty, kteří chtějí řetízek nosit výhradně sólo bez jakýchkoli doplňkových souprav, perfektně padne. Přísné linie se dobře hodí pod kancelářskou halenku a obchodní styl.

Jednoduchou a levnou možností by byl stříbrný řetízek nonna, který předvádí elegantní techniku s hladkými přechody mezi články. Navzdory zdůrazněné ženskosti je dovoleno nosit s ní zcela vážné náboženské amulety – pravoslavné kříže nebo ikony. Zajímavé je, že i muži si někdy vyberou takovou techniku tkání jako alternativu k nudným dvojitým kosočtvercům a velmi jednoduché kotvě.

Rok 2022 najednou přinesl zpět módu chokerů, které, jak by se zdálo, upadly v zapomnění. Neformální doplněk se řadí mezi levné šperky, i když mezi kvalitními šperky je za něj důstojná náhrada – náhrdelník z tkaného řemínku a zlatých prvků umístěných buď po celé délce, nebo skromně lemujících sponu. Aby to vypadalo jako choker, zvolte nejmenší velikost, těsně u krku.

Jaké náušnice jsou populární v roce 2022?

Moderní vizuální vrstvení vyrobené dlouhé náušnice s shluky přívěsky vyrobené z miniaturních řetězů relevantní. Ano, vypadají hrozivě masivně a nebudou vyhovovat každému obrázku, ale k tomu je vytvořen speciální výpočet. Pokud jste šťastným majitelem správného slovenského oválného obličeje, pak je to právě tato struktura šperků, která harmonicky doplní zaoblené lícní kosti a zaměří pozornost ostatních na krásné oči.

Pokud se vám nelíbí dlouhý formát, podívejte se na vícebarevné náušnice ve stylu turbanu s neobvyklým vzorem pro takový obrázek. Namísto odkazů na složité ažúrovo-orientální vzory využívá geometrickou estetiku „nesprávných“ diamantů, které vytvářejí efekt neopatrných štětců umělce, jakoby ručně maloval povrch. Produkty se hodí k kreativní image a většině městských outfitů v každém ročním období.

Módní trendy šperků 2022: Výběr stylových prstenů

K doplnění šperků v uších pomůže zlatý prsten bez vložek, který ideologicky pokračuje v objemném stylu s nádechem východu. Speciální povrchová úprava zvyšuje lesk na slunci a vizuálně činí prsten větší, než ve skutečnosti je. A pokud jste majitelem půvabných miniaturních prstů, neměli byste se obávat – moderní trendy říkají, že na rozdíl od nich si můžete vybudovat jedinečný každodenní styl.

Elegantní odpovědí na turbany na prstech je miniaturní prsten s topasem a krychlovými zirkony, který se může stát každodenním i večerním slavnostním doplňkem. Bleděmodrou vsadku zdobí samostatný custom na čtyřech rozích fixace, což vytváří vzdušný efekt a rozsyp průhledných krystalů dohromady tvoří znak nekonečna. Skvělá možnost jako dárek pro vaši přítelkyni nebo důvod potěšit sebe.

V naší online prodejně Omara naleznete módní šperky, které budou splňovat všechny trendy lesklých časopisů, ale také nadčasovou klasiku, která je aktuální v každé době.